Deg:

75 g smör, rumsvarmt

1 1/2 dl brunt rörsocker

2 ägg

1 dl havregryn

100 g hasselnötsmjöl/malda hasselnötter

Fyllning:

äpple, socker och vatten

Servering: 

grädde/vaniljsås/glass


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 *

1. Skala och skär äpplen, lägg sedan det i en kastrull med lite vatten och socker. Koka under lock tills äpplen har blivit mjuka men inte för mosiga.

2. Fördela äpplen i smorda portionsformar eller en stor pajform.

3. Skilj äggulorna från vitorna, vispa äggvitorna till hårt skum.

4. Vispa ihop smör tillsammans med socker, tillsätt äggulorna. Sedan hasselnötsmjölet tillsammans med havregrynet.

5. Till sist vänd ner vitorna försiktigt i smeten och sedan fördela ovanpå äpplena.

6. Grädda i ca 25-30 min.

Tips! Om du vill så kan du byta ut äpplen mot päron istället;)