Botten: 

200 g digestivekex

50 g mörk choklad

75 g smör

Fyllning:

100 g vit choklad

300 g färskost

2 dl crème fraiche 

2 1/2 msk majsstärkelse

1/2 dl strösocker

1 citron, rivet skal

2 tsk vaniljsocker

Topping:

3 gelatinblad

2 dl crème fraiche

1/2 dl strösocker

2 msk citron, pressad saft

Dekoration:

Valfri frukt/bär

Ugn: 175 *


Gör så här:

1. Mixa kex och mörk choklad i matberedaren. Smält smöret och blanda det med kex/choklad smulorna.

2. Klä en bakform, 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Tryck ut smulorna i bakformen och förgrädda i ugnen, 5 min.

3. Mixa vit choklad i matberedaren och blanda det med resten av ingredienserna. Sedan häll det i bakformen och grädda på näst nedersta falsen, 40 min. Låt kakan kallna helt innan du häller toppingen på. 

4. Lägg gelatinblad i kallt vatten i 5 min. Blanda crème fraiche och strösocker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning. 

Lägg sedan blandningen i kallt vattenbad tills den har tjocknat lite och smaksätt sedan med citronsaft. Häll sedan toppingen på cheesecaken och lägg den i kylskåpet, några timmar eller helst över natten.

5. Garnera med frukt eller bär, klart!